Kikapcsolódás

Gyógyfürdő Kiskunmajsa Csúszdapark Kiskunmajsa Hullámfürdő Kiskunmajsa
Élményfürdő Kiskunmajsa Gyógyvizes Uszoda Kiskunmajsa Strandfürdő Kiskunmajsa
Szaunasziget használat a fürdőbelépő árában Wellness masszázsok Motel, Apartman, Panzió, kemping szállások

Kiskunmajsa

Konecsni György Helytörténeti Gyűjtemény
A múzeum Kiskunmajsa város múltjához kötődő dokumentumokat, emléktárgyakat, valamint a paraszti életforma és népszokások jellegzetes tárgyait, népi- és képzőművészeti alkotásokat mutat be. Az állandó kiállításon szerepelnek még a Kiskunmajsán született és európai hírnevet szerzett grafikusművész, Konecsni György képzőművészeti alkotásai. A múzeumhoz szorosan kötődik a Tájház, amely a város egyik legrégebbi, a Kiskunság jellegzetes népi építészeti emléke. A ház nyáron látogatható, megtekintéséhez a múzeumban kell bejelentkezni, ugyanis a város egy másik részén található.

'56-os Nemzeti Emlékmúzeum és Emlékkápolna A múzeum, melyet Pongrátz Gergely alapított, az országban egyedülálló emlékhely. A múzeumban eredeti zászlók, fegyverek, térképek, fotók és dokumentumok, valamint az eseményt idéző festmények láthatók. Az épülettel átellenben kápolna épült 1956 valamennyi áldozatának emlékére, akiknek neveit márványtáblákon őrzik.

Római katolikus templom A Boldogságos Szűz Mária tiszteletére felszentelt, késő barokk stílusú templom 1762 és 1770 között épült, a 1805-1816-ig tartó időszakban átépítették, majd 1835-ben tornyát is megemelték. A bővítés, illetve átépítés következményeként a templom különlegessége, hogy a főbejárat nem a torony alatt van, mint a templomoknál általában, hanem azzal szemben.

Mayossaszállás emlékmű Az emlékoszlopot 2000-ben, Majsa előfalujának elpusztított lakossága emlékére állíttatta a Majsa Alapítvány. Az emlékmű helyén még a XX. század elején is álltak a kun település templomának romjai.

Bodoglár

Bodoglári ősgalagonyás és homokbuckák A 720 hektáros igazi kiskunsági buckavidéket 1984-től védetté nyilvánították. A Kiskunmajsától északnyugati-délkeleti irányba rendeződött, meredek oldalú homokbuckák minden évszakban sok szépséget rejtenek a nyílt homokpuszta gyeppel és a gazdag cserjeszintű galagonyás-nyáras erdőfoltokkal. Legféltettebb állattani értéke a ritka ugartyúk, mely hazai állományának nagy része itt él.

Szank

Gy. Szabó Béla (festő- és fametsző művész) gyűjtemény

Kiskunhalas

- Csipkeház
- Csillagvizsgáló
- Sáfrik-féle szélmalom

Hajós

- Pincefalu

Kecel

- Hadtörténeti Múzeum, Haditechnikai Park

Kiskőrös

- Petőfi szülőház és emlékmúzeum
- Közúti Múzeum

Kalocsa

- Paprikamúzeum
- Főszékesegyház
- Érseki Palota
- Érseki Kincstár
- Népművészeti Tájház

Szentkút

- Mária-kegyhely

Bugac

- A kiskunsági NP legnagyobb területe, ahol az Ősborókás mellett szikes tavak, láprétek és homoki erdők váltakoznak. A terület a Kiskunmaja-Kecskemét között közlekedő kisvonattal is elérhető.
- Pásztormúzeum

Jásszentlászló

- Kézművesház

Kiskunfélegyháza

- Kiskun Múzeum
- Móra Ferenc Emlékház

Péteri-tó

- A Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi területe. A változatos adottságú halastó rendszer elsősorban madártani szempontból jelentős.

Tiszaalpár

- Árpádkori falurekonstrukció

Kecskemét

- Kossuth tér és a Belváros
- Városháza,
- Tudomány és Technika Háza (egykori zsinagóga)
- Cifrapalota
- Katona József Emlékház
- Vadaskert
- Népi Iparművészeti Múzeum
- Leskowsky Hangszergyűjtemény
- Magyar Fotográfiai Múzeum

Ópusztaszer

- Nemzeti Történeti Emlékpark

Szeged

- Belváros – Városháza
- Móra Ferenc Múzeum
- Pick szalámi és Szegedi Paprika Múzeum
- Dóm tér és környéke
- Vadaspark
- Füvészkert